Avainsanan Aloë vera sisältävät artikkelit

Aloë vera

Kirjoittanut 17:45, 14.3.2013

Aloë vera sisältää  vitamiineja,mineraaleja,antioksidantteja,aminohappo ja entsyymejä, luonnonsteroideja ja kuituja. Se vahvistaa vastustuskykyä ja sitä käytetään ihonhoidossa haavojen paranemisen nopeuttamisksi ja arpien muodostumisen estämiseksi. Lisäksi Aloe veraa voidaan käyttää myös kauneudenhoidossa.

Yrtti hoitaa hengitystiehyeet ja poskiontelot. Ehkäisee astmaa, bronkiittia ja allergioita. Se myös parantaa kehon puhdistumisprosessia ja hoitaa suolistoa. Aloe Vera Tehostaa ja nopeuttaa ruoansulatusta ja lievittää maha- ja suolistosairauksia sekä tasapainottaa verensokerin tasoa.

Aloe Vera lievittää kirvelyä ja kutinaa jotka tulevat mm hyönteispistoista, auringonpolttamissa sekä palo-, paleltumis- että säteilyvammoissa sekä parantaa suun ja ikenien haavaumia auttaen myös virtsatieinfektioissa. Se on tehokas kynsi- ja jalkasieni infektioissa ja auttaa urheiluvammoissa, esim lihasrevähtymissä ja nivelsidevaurioissa. Yrtti lievittää myös niveltulehduksia (artriitti) ja ME:tä (krooninen väsymys). Tärkeänä tietona on, että Aloe Vera tukee tyypin 2 diabetes hoitoa.

Muita nimiä
Polttokasvi, lääkintäkasvi, ensiapukasvi, ihmekasvi, taivaansauva

Kansanuskomukset ja käyttö kansanlääkinnässä
Vaikka Aloë muistuttaakin enemmän kaktusta, se kuuluu liljakasveihin ja sitä on käytetty tuhansia vuosia. Yrtistä on n. 300 lajiketta, joista vain 3-4 vaikuttaa lääkitsevästi. Tunnettu useiden tautien ja vaivojen parantajana.

Sekä Dioskoridos ja Plinius mainitsivat aaloen ulostuslääkkeeksi, tehoavan spitaaliin ja puhdistavan suolia. Heidän mukaansa se myös pysäyttää verenvuotoja ja hiustenlähtöä ja lääkitsee mahahaavoja.. Hippokrateen käsityksen mukaan sillä pystyi parantamaan paiseita ja lieventämään punatautia ja mahakipuja. Kaukoidässä sitä käytettiin palauttamaan elimistön tasapaino.

Egyptissä sillä uskottiin olevan pitkän ja terveen elämän tuottava vaikutus. Sitä käytettiin sen lisäksi myös hautajaisseremonioissa (vainajaa kannettiin tietä pitkin, jonka varrella kasvoi Aloe veraa), tämän tarkoituksena oli saattaa kuollut turvallisesti tuonpuoleiseen. Käytettiin myös balsamointiin.

Suomessa ja pohjoismaissa lääkealoe on tunnettu jo pitkään ja sitä on käytetty mm. haavaumiin ja ihonhoitoon yleensä. Sen on kuviteltu edistävän myös hedelmällisyyttä (palavan aaloen savu nousi hameen alle).
Kiinalaiset käyttivät sitä päänsärkyyn, huimaukseen, ummetukseen, hinkuyskään ja erilaisiin lastentauteihin.

Nykyään Aloë veraa käytetään sekä sisäisesti, että ulkoisesti

Muistathan aina varmistaa yrttien vaikutukset terveysalan ammattilaisilta ennen niiden käyttöä. Tuttukin kasvi voi aiheuttaa toisissa ihmisissä allergisen reaktion joten ole aina varovainen yrttien käytön suhteen.