Avainsanan Elecampane sisältävät artikkelit

Isohirvenjuuri

Kirjoittanut 17:45, 14.3.2013

Isohirvenjuuri on liman eritystä hillitsevä, sieniä, viruksia ja loisia tuhoava, kouristuksia lievittävä, munuaisten toimintaa aktivoiva, Yrtti joka on erityisen hyvä toipilaille ja autta mm. krooniseen väsymykseen (vaikuttaa psyykeen mieltäkohottavasti). Sitä on käytetty mm. alkoholin ja suitsukkeiden valmistuksessa sekä eläinlääkinnässä mm hevosten ihotaudeissa (huom! ei voi käyttää sellaisena ihmiselle paitsi vain pieniin paikallisiin kohtiin ja erityisvalvonnassa!).

Isohirvenjuuri hillitsee liman liikaeritystä ja helpottaa näin yskänärsytystä, sisältää insuliinia ja käy sen tähden erit. diabetiikoille, sokeroituja juuria käytetty ennen karamelleina ja rintakehän vaivoihin.

Muita nimiä
Inula helenium, Hirventakku, Holanki

Artikkeli lisättiin aiheeseen Yrtit avainsanoilla Elecampane, Hirventakku, Holanki, insuliini, Inula helenium, Isohirvenjuuri, loiset, munuaiset, sienet, väsymys, virukset ja kirjoittajana toimi Puutarhuri. Artikkelin kiinteä linkki -
Muistathan aina varmistaa yrttien vaikutukset terveysalan ammattilaisilta ennen niiden käyttöä. Tuttukin kasvi voi aiheuttaa toisissa ihmisissä allergisen reaktion joten ole aina varovainen yrttien käytön suhteen.