Avainsanan Hop sisältävät artikkelit

Humala

Kirjoittanut 17:45, 14.3.2013

Humala, alkuperäisenä suomalaisena köynnöksenä on monipuolinen ruoka- ja rohtoyrtti jonka viljely oli vielä lailla vaadittua viime vuosituhannen vaihteessa. Humalan tähkät sopivat hyvin mallasjuomien mausteeksi ja sitä käytetäänkin jonkin verran mallasjuomien valmistuksessa kotioloissa.

Rohtona humalalla on lievä rauhoittava vaikutus joka tulee pääsääntöisesti emitähkien sisältämästä eteerisestä öljystä. Samaisia tähkiä voidaan käyttää rohdoksena poistamaan stressiä, unettomuutta, jännitystä ja ruokahaluttomuutta. Se sisältää myös hyvin bakteereja tuhoavia aineita ja toimii diureettina.

Muita nimiä
Humulus lupulus

Artikkeli lisättiin aiheeseen Yrtit avainsanoilla bakteerit, Hop, Humala, Humulus lupulus, jännitys, mallasjuomat, mauste, stressi, unettomuus ja kirjoittajana toimi Puutarhuri. Artikkelin kiinteä linkki -
Muistathan aina varmistaa yrttien vaikutukset terveysalan ammattilaisilta ennen niiden käyttöä. Tuttukin kasvi voi aiheuttaa toisissa ihmisissä allergisen reaktion joten ole aina varovainen yrttien käytön suhteen.