Avainsanan kava-kava sisältävät artikkelit

Kava

Kirjoittanut 17:45, 14.3.2013

Kavan juurakkoa käytetään ahdistuneisuuden, paniikkikohtausten sekä unettomuuden hoitoon sekä kivun lievittäjänä. Se voi auttaa myös vaihdevuosioireisiin. Kavan tavallisia haittavaikutuksia voivat olla päänsärky, vatsavaivat, allergiset ihoreaktiot sekä väsymys. Rohdos ei aiheuta riippuvuutta, mutta sen väärinkäyttö on mahdollista, sillä suuret annokset saavat aikaan humalan kaltaisen sekavuustilan.

Suurina annoksina ja pitkäaikaisessa käytössä kava on maksalle haitallinen. Pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa myös iho-oireita joissa iho hilseilee ja saattaa kellastua. Kavaa ei pidä käyttää jos kärsii maksan vajaatoiminnasta tai parkinsonin taudista.

Se saattaa voimistaa bentsodiatsepiinilääkkeiden haittavaikutuksia ja heikentää levodopalääkkeen tehoa. Mäkikuismaa ja kavaa ei tule käyttää yhtaikaisesti. Kavan käyttö tulee lopettaa vähintään 24 tuntia ennen anestesiaa esim. leikkaukseen mentäessä. Voi supistaa kohtulihasta joten se ei sovi siis ei raskaana oleville.

Muita nimiä
Piper Methysticum, Kawa, kava-kava, yaqona, Rauschpfeffer (saksa)

Artikkeli lisättiin aiheeseen Yrtit avainsanoilla Intoxicating pepper, Kava, kava-kava, Kawa, kipu, paniikkikohtaus, Piper Methysticum, Rauschpfeffer (saksa), unettomuus, vaihdevuodet, yaqona ja kirjoittajana toimi Puutarhuri. Artikkelin kiinteä linkki -
Muistathan aina varmistaa yrttien vaikutukset terveysalan ammattilaisilta ennen niiden käyttöä. Tuttukin kasvi voi aiheuttaa toisissa ihmisissä allergisen reaktion joten ole aina varovainen yrttien käytön suhteen.