Avainsanan Turnera Diffusa/T.Aphrodisiaca (lat.) sisältävät artikkelit

Damiana

Kirjoittanut 17:45, 14.3.2013

Vaikka Damiana on pääasiallisesti tunnettu lemmenrohtona, sitä käytetään moniin vaivoihin kuten päänsärkyyn, naistenvaivoihin, virtsatieongelmiin, tulehduksiin ja ruoansulatusongelmiin. Damiana kohottaa mielialaa, poistaa stressiä ja voimistaa sukuviettiä.

Damianavalmisteista olisi kuitenkin aina hyvä keskustella luontaistuoteasiantuntijan tai lääkärin kanssa. Suuret annokset ja/tai jatkuva liikakäyttö voivat aiheuttaa kivuliaan myrkytystilan. Pitkäaikainen käyttö voi rasittaa maksaa ja munuaisia.

Muita nimiä
Amerikanhaaremiyrtti, Turnera Diffusa/T.Aphrodisiaca (lat.)

Kansanuskomukset ja käyttö kansanlääkinnässä
Damiana on tunnettu afrodisiaka ja hermoja rauhoittava rohto. Sitä on nautittu teenä, alkoholiuutteina, kaakaon kera ja sitä on myös poltettu. Damianan sanotaan parantavan impotenssin ja helpottavan vaihdevuosia. Kansantarustoissa kristallipallon tai peilin peseminen damianakeitteellä sanotaan kirkastavan kuvajaisia. Sen on sanottu sopivan uni- ja lemmentaikoihin, luomaan harmoniaa, sekä toteuttamaan salattuja toiveita. Se käy suitsukkeisiin ja amuletteihin.

 

Artikkeli lisättiin aiheeseen Yrtit avainsanoilla Amerikanhaaremiyrtti, Damiana, lemmenrohto, Old Woman's Broom, ruoansulatus, tulehdus, Turnera Diffusa/T.Aphrodisiaca (lat.), virtsatie ja kirjoittajana toimi Puutarhuri. Artikkelin kiinteä linkki -
Muistathan aina varmistaa yrttien vaikutukset terveysalan ammattilaisilta ennen niiden käyttöä. Tuttukin kasvi voi aiheuttaa toisissa ihmisissä allergisen reaktion joten ole aina varovainen yrttien käytön suhteen.