Jalava

Kirjoittanut 17:45, 14.3.2013

Kuorihaudukketta (etenkin Punajalavan) nautitaan esim. jogurtin kanssa, lievittämään ärtynyttä vatsaa, ja hoitamaan erilaisia ruoansulatusjärjestelmän tulehduksia sekä keuhkoputkentulehdusta.

Muita nimiä
Ulmus (lat.)

Kansanuskomukset ja käyttö kansanlääkinnässä
Jalavaa pidetään alisen, kuolleiden, varjojen, ja keijujen puuna jossa unet asuvat. Jalavan sanotaan inhoavan ihmisiä, ja tiputtelevan kiusallaan oksiaan ihmisten päälle, mutta samalla se on metsänhenkien ja jumalten suosiossa. Inspiraation puu, sekä reitti kuolleiden maailmaan.

Kasvinosia (pääasiassa lehtiä ja kaarnaa) on poltettu vahvistamaan näkyjä ja intuitiota, mutta sillä voi myös aiheuttaa apatiaa ja masennusta, sillä se turruttaa aistit. Jalava sopii amuletteihin, ja sillä voi houkutella rakkautta. Hyvä suitsukkeisiin, kylpyihin, ja kesän ja syksyn riitteihin.

Artikkeli lisättiin aiheeseen Yrtit avainsanoilla Elm, hauduke, Jalava, jugurtti, keuhkoputkentulehdus, ruoansulatus, tulehdus, Ulmus (lat.), vatsa ja kirjoittajana toimi Puutarhuri. Artikkelin kiinteä linkki -
Muistathan aina varmistaa yrttien vaikutukset terveysalan ammattilaisilta ennen niiden käyttöä. Tuttukin kasvi voi aiheuttaa toisissa ihmisissä allergisen reaktion joten ole aina varovainen yrttien käytön suhteen.