Mansikka

Kirjoittanut 17:46, 14.3.2013

Mansikka sisältää paljon B- ja C-vitamiinia, joka on hyväksi vilustumisoireisiin ja raudan imeytymisen kannalta. Mansikassa on myös rautaa. Mansikan kuidut ja runsas vesipitoisuus auttavat, yhdessä mansikan sisältämien happojen kanssa, vatsaa voimaan hyvin ja kiihdyttävät aineenvaihduntaa.

Runsaan vesipitoisuutensa takia mansikka sisältää hyvin vähän energiaa. Mansikasta saa myös tärkeitä hiven- ja kivennäisaineita ja hyvän mielen.

Mansikka on myös Yrtti.com verkkosivuston maanmainio ja maistuva tunnusyrtti.

Muita nimiä
Fragaria ananassa

Kansanuskomukset ja käyttö kansanlääkinnässä
Mansikka on erittäin rauhoittava ja vähentää stressiä. Mansikka auttaa keskittymiskykyyn ja mietiskelyyn, ja se tuo positiivisuutta. Se myös parantaa psyykkisiä kykyjä ja ennalta näkemistä.

Artikkeli lisättiin aiheeseen Yrtit avainsanoilla aineenvaihdunta, Fragaria ananassa, Mansikka, Strawberry, vatsa, vilustuminen, Yrtti ja kirjoittajana toimi Puutarhuri. Artikkelin kiinteä linkki -
Muistathan aina varmistaa yrttien vaikutukset terveysalan ammattilaisilta ennen niiden käyttöä. Tuttukin kasvi voi aiheuttaa toisissa ihmisissä allergisen reaktion joten ole aina varovainen yrttien käytön suhteen.