Munkinpippuri

Kirjoittanut 17:46, 14.3.2013

Munkinpippuri on hormomaalinen yrtti, tasapainottaa kehon kaikkia hormooneja, mutta erityisesti estrogeenia ja progesteronia, yleisesti käytetty yrtti mm. vaihedevuosivaivoihin.

Munkit käyttivät yrttiä (josta käytetään vain kukkia tai marjoja: muistuttavat mustaapippuria) laskemaan seksuaalisia haluja.

Yrtti tasoittaa hormoonien suuria vaihteluita ja auttaa kaiken ikäisten naisten kuukautiskiertoon liittyvissä ongelmissa, kuten masennuksessa, kivuissa, mielialan muissa vaihteluissa, rintojen arkuudessa, voimakkaissa vuodoissa, kuumissa aalloissa.

Myös kuukautisten säännöllisyyteen tämä yrtti auttaa tasapainottavasti. Yrttiä on käytetty mm maidoneritystä lisämään ja sen ominaisuuksia on tutkittu paljon tieteellisesti, apteekkilääkkeenä se on tunnettu nimellä Vitex.

Muita nimiä
Vitex Agnus-Castus, Siveydenpuu, Vitex

Artikkeli lisättiin aiheeseen Yrtit avainsanoilla Chestberry, hormonit, kipu, kuukautiset, Munkinpippuri, naistenvaivat, Siveydenpuu, vaihdevuodet, Vitex, Vitex Agnus-Castus, Yrtti ja kirjoittajana toimi Puutarhuri. Artikkelin kiinteä linkki -
Muistathan aina varmistaa yrttien vaikutukset terveysalan ammattilaisilta ennen niiden käyttöä. Tuttukin kasvi voi aiheuttaa toisissa ihmisissä allergisen reaktion joten ole aina varovainen yrttien käytön suhteen.