Mustikka

Kirjoittanut 17:46, 14.3.2013

Mustikan kuivattuja marjoja käytetään ripuli- ja suolistorohtona. Mustikka lääkitsee maha- ja suolikanavan oireita ja on vaikutuksiltaan huomattavan antibakteerinen.

Mustikasta on myös hyötyä mahahaavapotilaan limakalvo-oireiden hoidossa. Erityisesti lasten ripulien hoitoon. Mustikan lehdillä on lievä verensokeria alentava vaikutus, ja niistä valmistettua teetä suositellaankin diabetesta sairastaville.

Muita nimiä
Vaccinium myrtillus

Kansanuskomukset ja käyttö kansanlääkinnässä
Jos laitat kuivattuja mustikoita kynnysmaton alle saat ei-toivotut vieraat, kuten varkaat ja epämiellyttävät ihmiset pysymään loitolla kodistasi. Auttaa kestämään henkisiä paineita ja psyykkisiä hyökkäyksiä.

Artikkeli lisättiin aiheeseen Yrtit avainsanoilla Blueberry, limakalvot, Mustikka, ripuli, suoli, Vaccinium myrtillus, vatsa, verensokeri, Yrtti ja kirjoittajana toimi Puutarhuri. Artikkelin kiinteä linkki -
Muistathan aina varmistaa yrttien vaikutukset terveysalan ammattilaisilta ennen niiden käyttöä. Tuttukin kasvi voi aiheuttaa toisissa ihmisissä allergisen reaktion joten ole aina varovainen yrttien käytön suhteen.