Pujo

Kirjoittanut 17:46, 14.3.2013

Pujo auttaa ruokahaluttomuuteen, edistää ruuansulatusta ja se ehkäisee ilmavaivoja. Pujo lisää kuukautisvuotoa ja sitä käytetään myös epäsäännöllisiin kuukautisiin, reumaan sekä epilepsiaan.

Muita nimiä
Artemisia vulgaris, maruna, pujoheinä, tuliheinä, hepohäntä

Kansanuskomukset ja käyttö kansanlääkinnässä
Pujoa käytetään moksauksessa. Se myös karkoittaa hyönteisiä. Liian suuret annokset saattavat aiheuttaa maksa- ja munuaistauteja.

Sisältää hermonyrkkyä, joten pitkä ja runsas käyttö vaurioittaa keskushermostoa sekä aiheuttaa häiriöitä, levottomuutta ja pyörrytystä. Raskauden aikana saattaa aiheuttaa keskenmenon. Ei siitepölyallergisille.

Entisaikojen taikakasvi kristinuskoa edeltäneeltä ajalta.

Artikkeli lisättiin aiheeseen Yrtit avainsanoilla Artemisia vulgaris, epilepsia, hepohäntä, hyönteiset, ilmavaivat, kuukautiset, maruna, moksaus, Mugwort, Pujo, pujoheinä, reuma, ruokahaluttomuus, tuliheinä, Yrtti ja kirjoittajana toimi Puutarhuri. Artikkelin kiinteä linkki -
Muistathan aina varmistaa yrttien vaikutukset terveysalan ammattilaisilta ennen niiden käyttöä. Tuttukin kasvi voi aiheuttaa toisissa ihmisissä allergisen reaktion joten ole aina varovainen yrttien käytön suhteen.