Puolukka

Kirjoittanut 17:46, 14.3.2013

Puolukka on suomalaisille hyvinkin tuttu metsistä löytyvä punainen marja. Se ei ole pelkästään peppu pystyssä kyykkivien marjastajien intohimo, vaan yrttinä hyvinkin monipuolinen kasvi. Hapan maku peittää alle totuuden siitä että puolukka itseasiassa sisältää hyvin paljon sokeria. Tämän lisäksi puolukan erinomaisiin ominaisuuksiin kuuluu loistava säilyvyys ilman sokeria murskattuna.

Ruoissa puolukkaa voidaan käyttää niin piirakoiden makuaineena kuin myös maksalaatikon kaverina ja sen käytölle ei ole muita rajoituksia kuin makutottumuksen puolukan suhteen.

Rohtona voidaan käyttää puolukan lehtiä, jotka on hyvä kerätä keväällä tai myöhään syksyllä. Näitä voi käyttää estämään ja parantamaan virtsatientulehdusta sekä parantamaan virtsatiehyeiden kuntoa.

Muita nimiä
Vaccinium vitis-idaea

Kansanuskomukset
Tarinoiden mukaan puolukkaa on pidetty kautta aikain psyykkisien kykyjen nostattajana joka edistää kolmannen silmän ja sen taitojen kehittymistä. Puolukkaa on tarinoiden mukaan myös käytetty ennustamiskyvyn parantajana.

Artikkeli lisättiin aiheeseen Yrtit avainsanoilla Cowberry, cranberrry, Lingonberry, lisuke, Puolukka, ruoka, tulehdukset, Vaccinium vitis-idaea, virtsatiet, Yrtti ja kirjoittajana toimi Puutarhuri. Artikkelin kiinteä linkki -
Muistathan aina varmistaa yrttien vaikutukset terveysalan ammattilaisilta ennen niiden käyttöä. Tuttukin kasvi voi aiheuttaa toisissa ihmisissä allergisen reaktion joten ole aina varovainen yrttien käytön suhteen.