Sipuli

Kirjoittanut 17:46, 14.3.2013

Sipuli on ruoka- ja rohtoyrteistä ja mausteista tunnetuin ja paras. Sillä saa ruokaan kuin ruokaan makua, oli kyseessä sitten liharuoka, kasvisruoka tai vaikkapa ihan vain keitto. Ruokakäytössä sipuli on monimuotoinen: Raakana ja silputtuna se toimii kasvisruoissa ja salaateissa, paistettuna erinomainen lisä liharuokiin joka tuo hyvin makua.

Rohtona sipuli on taas erinomainen puhdistava ja parantava yrtti joka sisäisesti sopivissa määrin nautittuna edistää kuona-aineiden häviämistä ja kehon puhdistumista, liioissa määrin voi aiheuttaa vatsan väännöksiä.

Muita nimiä
Allium cepa

Uskomukset
Sipuli on puhdistaja: Se vie pois kielteisyyttä ja tuhoaa ikäviä asioita. Sipuleiden sijoittaminen huoneiden nurkkiin vie pois pahoja asioita.

Artikkeli lisättiin aiheeseen Yrtit avainsanoilla Allium cepa, kuona-aineet, Onion, parantava, puhdistava, ruoanlaitto, ruoka, Sipuli ja kirjoittajana toimi Puutarhuri. Artikkelin kiinteä linkki -
Muistathan aina varmistaa yrttien vaikutukset terveysalan ammattilaisilta ennen niiden käyttöä. Tuttukin kasvi voi aiheuttaa toisissa ihmisissä allergisen reaktion joten ole aina varovainen yrttien käytön suhteen.